IZwahasnan

My photo
Alhamdulillah saya seorang anak kepada ibu dan bapa saya, baru sahaja menjadi seorang isteri kepada sang suami dan sini hidup kami akan lengkap dengan seorang cahaya dari Allaha.w.t... yang bernama NUR DAMIA IMANI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20101020

Setengah hari di JAKEL - kl & shah alam

Bile kite malas nak buat keje...mulalah nak update blog...
SEmalaam izwa cuti...en.jh pun cuti juga..so plan gi cari baju untuk fmly untuk majlis wa nnti...so pilihan utama jakel lah..sebb ade voucher RM50 4 keling...untuk pembelian RM150 untuk 1 resit...

Pagi2 lagi dah kene kejut ngan en.jh...suruh bangan awl..nak gi jakel kl...maklum lah kan gi pagi2 lagi best..tk de orang aman je...

SAMPAI sana...cari lah kain2 yang best2....tk de yang menarik....melainkan mama lah dia nmpk kain cottan viscos..cantik soft je clour dia....light pink, purple & hijau...n tanahnye putih...cantik..Sale girl yang layan kite org..bukan orng lain..akk ros...kenal mase beli lace untuk nikah hari 2...so dah kenal akk 2 senang lah...leh murahkan harga...so dp lah sepasang RM87.50...beli sepasang je...sebb baju utk majlis tk jumpe lagi....

NEXT gi jakel shah alam pula...sebbnye kat kl tk de...so gi lah...sampai sana...jalan punye jalan...naik tingkat 2...terbekenan kian cottan sulam2 n manik sikit je...cantik colour hijau...mam kata nak kain yang macam 2...sebb nnti takut tk sempat nak jahit mnik..so cari lah yg ade sulam sikit....so mama beli 5 pasang untuk kain yang sama...sebb nak sedondon lah katakan...hahhaaa....sepatutnye 4 pasang je...tpi 1 pasang 2 wa punye....hheheee...bju 2 nak guna buat hantaran....kain pasang....dah tak payah nak fikir2 nak beli kain ape kan....

LEpas 2 cari untuk abh, adik n en.jh sekali...pun sama juga...adinye nnti buat hantaran...tak yang fikir2 lagi dah..pun sama juga baju melayu diorang calour hijau gelap sikit...tk nak lah sama kan...
SO SELESAI BAB BAJU UNTUK PAKAI HARI MAJLIS...

Ni pula cari baju untk pakai hari nikah pula...hme....cari2 punye cari..tibe2 mama kata ape kata cari kain yang sama mama beli kat jakel kl...kite orang pun kata ok lah...tk yah nak fikir kan....ok...wa pun gi kat kereta ambil kain 2 & tunjuk kat sale girl 2...nak kain macam ni....
CARI & CARI....jumpe....TPI
HARGANYE MAHAL DARI KL
jengjeng...terkejut kite orang tengok...MAHAL RM10
Mama pun tnye lah SG 2 berapa ni...semeter...dia pun cakap RM3_ , kami ber3 pelik....wa tnye ngan dia...sye nak 4 pasang untuk baju ni...so berapa herga leh bgi...SG kata RM3_ kurang RM8 sahaja...wa pun tnye tak dpt kurang lagi ke? sya nak beli 4 pasang dengar harge semeter RM2_....dia kta tak dpt lah kak...mama kata ye ke...boleh lah dek...RM2_
Adi menyampuk kalau tak leh tka pe lah....
SG - tk pe akk tunggu jap..sye tnye maneger...
TANYE -PUNYE TANYE
manager dia hanya bagi RM110 sepasang....
wa pun cakap lah tak leh kurang lagi ke? dia tnye wa...awk nak berapa ...wa ckp wa nak RM2_....dia kata tak dpt dek kalau kain macam ni..last harga pun kite leh bagi RM3_....mama pula jawap...kalau macam 2 tka pe lah...
Manager 2 menyampuk lagi...akak dah murah dah ni...wa jawap - kalau awk bgi RM2_ saya ambil kalau tak tk pe lah...balik ambil kat kl....

Maneger - awk beli kat mane kain ni...
wa - jakel kl...
M - awak beli ngan sape ?
wa - sape tah akak 2 mane saye kenal (padahal kenal je..akka 2)
M - tegok resit
wa - wa cari resit tak de...tnye adi pun tak de...(padahal ade kat tangan adi, kecian lah kak 2 nnti kan...klu bgi tau kat meneger dia...)
mama - k tk pe lh klu tk leh...(sambil berjalan ke kaunter bayar)
sampai kat caunter..maneger 2 macam pelik je...berfikir...semua last2 dia kata ok lah akak boleh lah RM2_....so ape lagi ambil lah....

MAse nak bayar pula...kite orang bayar lah sekli...- RM50 ngan voucher...diorg pelik voucher ape ni kak...? wa jwplh..bacelh....nape tak leh guna ke? dia pun tye maneger dia yang sama tdy...

M- ni voucher ape ? mane dpt..? ( dalam hti wa..la korang yang bgi tk kan korang tak tau kot...macam kelakarnye lh kan...)
en jh.. - voucher lah...dpt menang lucky draw....
M - compny ape?
en jh - NSTP..
M - ohhhhh ok2....

HMe....ape lah diorg ni pun tka tau...dah terang2 tulis kat situkan..asep je lah..nak buat ape lagi kan...tk kan kite orang nak tipu kan....kelakar je...hme...kesah semalm kat jakel....kelapar betul....

Banyak gak less% kite orang dpt...untuk rasenye...sebb kain yang kite orang beli mmg cantik...n sedap dipakai....kalau korang nak tau kain jenis ape tunggu.....

SO wa rasekan harga antara jakel kl & shah alam tak sama...n berhati2 lah ngan less% yang ditawarkan...ok....

No comments:

Post a Comment