IZwahasnan

My photo
Alhamdulillah saya seorang anak kepada ibu dan bapa saya, baru sahaja menjadi seorang isteri kepada sang suami dan sini hidup kami akan lengkap dengan seorang cahaya dari Allaha.w.t... yang bernama NUR DAMIA IMANI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20100914

DOOR GIFTS

Cerita Hari ini...nak share ngan korang pasal door gifts...izwa plan nak buat sendiri...ape yang ade dalam kepala ni..nak bgi

1 - cawan kaca saiz telur ayam...tpi isi dalamnye tak tau lagi...mungkin bunga rampai kot....wangi sikit..n korang leh letak dalam kereta atau dalam bilik...kan... kat kaca tu letak lah steker atau ukir nama wa&adi

30003NA_ShotGlasses_L

spicydo5
2 - telur pindang memang sedap...ni kalau orang johor je yang pandai buat...n colournye pun menarik...coklat gelap....rasenye nye pun ade rempah2 sikit lah....

3 - nak bgi pencil yang ade tulis nama wa n en. j....hehhehee...nnti leh jadi kenangan untuk korang kan...kepada budak2 sekolah leh guna mase jawap periksa...n untuk yang dah keje untuk buat catatan ape2...je yang korang sukaa.....

be999ef53dd76df5dfc0488b6a0bc608_rw

4 - bagi coklat yang ade banyak2 colour...mesti budak2 suka kan.....

5 - izwa nak buat paper bag sendiri...mungkin guna paper bungkua makanan colour coklat....semua bawang2 tadi letak dalam paper bag 2......

wedding-favor-bags

6 - Plan yang ke-2 semua barang izwa nak letak dalam bag bonjot....beli kain jahit sendiri....lepas 2 nnti atas bonjot 2 letak manik nama izwa&juraidi.....hahhahaha sempat ke???????

6a00e551ae05e38834011570a9fc70970b-800wi

P3024-swatch_m

P2787-swatch_m

Ok dah selesai untuk door gifts.....untuk majlis recepsi izwa nnti insaallah pada

...d u a p u l u h e n a m h a r i b u l a n f e b r u a r i d u a r i b u s e b e l a s...

Dari segi kuantiti mungkin tak banyak izwa buat dalam 700 sahaja...lepada yang datang awl..dapat lah kesemuanye.....yang datang lambat mungkin dapat ape yang ade sahaja.....

So tema colour untuk door gift coklat, hijau, pink, off white

all picture kredit to http://www.thesweetestoccasion.com, http://www.mydiyweddingday.com & http://www.weddingchannelstore.com

11 comments:

  1. iza . . . i nk taw yg pasal paper bag tuh boley x email or how i nk contact u if i nk order

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hai...ok email awak ape leh chat...
    jhizwa77@gmail.com
    0123489963

    ReplyDelete
  4. sy nk tahu pasai gelas tu dn jugak beg kertas....brapa ek wat tu dn kt mana ek ..hehehehe..

    naem06graphic@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. oh pasal paper bag 2....hanya sample gambar sahaja...

    wa pun tak pasti mne leh dpt kan paper beg 2...

    ReplyDelete
  6. Best gak idea yang Wa post nie..actually saya tertarik ngan idea yang beg bonjot gubi macam pic tu..rasenyer mne le kiter dapat iye beg mcm tu..

    ReplyDelete
  7. ok untuk sesape yang nak beli paper beg putih wa ade jual...1 keping RM1.50...
    kualiti paper tebal sedikit macam double a

    ReplyDelete
  8. saya suke laa paper bag yg coklat tu, awak tahu tak mne nak dapatkan supplier tu ?? awak email kat sy boley ? syabunnyy@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. http://queen-of-razlan.blogspot.com/2012/06/brown-paperbag.html

    hye semua. just wanna share dgn all B2B - itu entri sy tentang my DIY brown paperbag untuk wedding yg lagi 7 bulan je.

    ReplyDelete
  10. hye nk tyer paper bag yg colour2 tu
    harga sekeping berape erkk..!!

    ReplyDelete