IZwahasnan

My photo
Alhamdulillah saya seorang anak kepada ibu dan bapa saya, baru sahaja menjadi seorang isteri kepada sang suami dan sini hidup kami akan lengkap dengan seorang cahaya dari Allaha.w.t... yang bernama NUR DAMIA IMANI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20100927

DIY Paper beg favor

Selamat pagi semua...ingat tak izwa pernah bagi tau korang semua pasal favor untuk majlis wedding wa....izwa planning nak buat sendiri....detail semua ade kat sini.....paper bag favor

Izwa buat guna paper coklat bungkus nasi lemak...jimat gile...100 keping saiz 15'x17' - RM6 sahaja...izwa memerlukan 1000 paper beg...so kene beli 10 peket....10xRM6 = RM60..tpi toke kedia 2 bagi less RM58 sahaja....untuk gamnye pula...izwa memerlukan mungkin dalam RM30....

7812

Lepas dah siap lipat2....dah siap....izwa memerlukan reben untuk tutup paper beg 2...sehingga menjadi macam ni.....

7819

7821

7822

atau.....

nntikan finalnye...camne hehehehee.....

7635

Kos Reben mungkin dalam RM100...so total price.....

RM58+RM30+RM100 = RM188
tak sampai RM200 1 paper beg jatuh dalam harga RM0.20 sahaja....jimat tak....so izwa leh lebih kan kos kepada gifts....

Ape yang izwa tahu kalau kite beli yang dah siap....harga dari RM0.50 ++ sampai kan ade yang mencecah RM4 untuk 1 beg....kalau 1000 pis dah RM4k....
Dalamnye.....tunggu...ape barangnye.....cantik tak ?....cantk!!!!!cantik!!!!!!

Ok sekarnag ni wa dah siapkan..dalam 200 keping paper beg...lagi 800 keping...sempatke...? insaallah sempat....


8 comments:

  1. izwa,leh tahu beli kat mane paper bag tu
    yang awk beli ni dia tegak kan,ada tapak..
    nnti share yea..
    mmg jimat lah,sue pun plan nak pkai brown paper bag ni

    ReplyDelete
  2. ciksu..paper bag ni izwa buat sendiri..guna paper bungkus nasi lemak..beli kat pasar borong selangor, seri kembangan...

    Dulu izwa pernah buatkan paper bas letcure wa...guna paper yang sama....so untuk wedding wa pun guna bende yang sama juga jimat tau...

    ReplyDelete
  3. jimat2 berbaloi2 wan kawin dulu pun gune kraft paper ajer...h3h3 chowkit pun murah juge

    ReplyDelete
  4. ade yg dh siap xperlu nk buat..rm4 untuk 100pcs..lg jimat duit n tenaga n masa:)slaloonye jual kt kedai yg jual pembungkus nasi lemak tu..kedai2 hardware..

    ReplyDelete
  5. betul itu..tpi kalau perasan papernye nipis sedikan... tapi terpulang n bergantung pada ape yang hendak diisi...

    ReplyDelete
  6. salam izwa, boleh ajar cara buat paper bag sendiri tak? saya nak buat utk majlis adik saya nnt. tqvm jika sudi share tutorial buat beg kertas ni.

    ReplyDelete
  7. Salam..mcm mna nk lipat kertas tu jd pper beg.? Blh ajarkn?

    ReplyDelete
  8. Boleh ajar mcm mana lipat paper beg tu x?

    ReplyDelete