IZwahasnan

My Photo
Alhamdulillah saya seorang anak kepada ibu dan bapa saya, baru sahaja menjadi seorang isteri kepada sang suami dan sini hidup kami akan lengkap dengan seorang cahaya dari Allaha.w.t... yang bernama NUR DAMIA IMANI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20110906

Seluar dah tak muat

Askum semua

Hai rasennye belum terlambat lagi untuk wa ucapkan

SELAMAT HARI RAYA

Ade berita gembira nak share ngan korang...

Cerita camni...

last 2 weeks... on 26hb sepatutnye wa dah datang bulan tapi tak de....n perut pun rasa tak sedap..macam buncit je tau..padahal buka makan simple je...sehari sekali...n yang palin ketara sua semua dah tak muat...terutama sua jean...yang selalu wa pakai n baru beli may hari 2....pe;ik tau... sampaikan bile pakai kene buka zip n kancing..nasib baik pakai baju labuh...so bukak je lah...

So wa ambil keputusan gi watson beli pregnant test yang murah dulu...yang RM14 untuk 2 test.... Masa ni hari sabtu 27hb...balik rumah tak buat pun... sebab macam malas kan... lagu pun mase 2 by menjahit baju... besoknye 28hb malam baru lah ade masa nak test... Masa nak mandi....wa cubalahkan...mula2 dia kua merah pekat 1 garisan je... so buat tak tau je lahkan.... Dah habis mandi konon nak buanglahkan... sekali tengok naik 1 lagi garisan merah cair sahaja.... so ade 2 garisan...tengok kotak ape maknenye kan...sekali dia kata positivi....so wa pun panggil adi....suruh dia tengok betul2... Dia tersenyum je... n kata yessss......hahhahaa

Tapi wa masih tak percaya....so besoknye 29hb ajak dia gi beli yang mahalnye...brand clerblue tak silap...1 test RM19.90 kat watson juga....time ni orang semua dah sibuk balik kampung tapi aku n adik kat puchong lagi sebab tahun ni raya putrajaya....Balik dari berbuka...wa test..ngan perasaan exsited ni....cuba...sekali dia kua garisan + ... so baru lah aku rasa percaya sikit lah...tpi cuma tersenyumm....

Besoknye hari raya ngan perasaan gembira....kami ber2 merahsiakan dahulu dari pengetahuan sesape... sebab tak pasti lagikan...yang tau kite orang derdua sahaja....


Ini diantara yang wa buat.....total 4 kali

Raya ke -3 wa dah ade kat batu pahat... umah mak mentua... wa mengadu kat angah (akak ipar wa) yang wa sakit kat ari2...dia tanya dah datang bulan ke belum...aku jawap belum...

dia tanye dah lewat berapa hari..kalau ikutkan....

7 hari...

la ko mesti pregnant lah ni....

ye ke angah...

mandai je...

ye.....angah dulu macam 2...

tapi tak mabuk....

aku pun ohhhh aje...

aku pun bagi tau...wa ade juga buat test...mmg tanyenye positivi...

so angah kata nnti gi jumpe doktor sahkan...heheee....


So hari ni selasa 6 sep aku baru gi jumpe doktor.... doktor kata ye....dah 5 minggu.... baru lah aku rasa lege....so kene lah jaga kesihatan....

Tapi doktor kata aku ade alah...tibe2 kene asma... ni tgh batuk2 lah ni... Tidur tak selesa... malam2 adi terpasa urut badan bagi lega sikit....

So hari ni aku mc sampai besok... doktor suruh aku rehat...je kata rumah

Kul 1 wa dah balik dari keje... setelah siapkan semua keje untuk besok n lusa....

Tapi wa tak balik umh... wa ajak adi gi MPH sebab nak cari buku yang boleh aku bace...maklumlah 1st baby nak lah cari maklumat n bahan bacaankan...pasal orang pregnentkan.... So kite orang gi subang prade... kat sana tak ramai sangat orang so tak lah sesak sangatkan...n dah dekat ngan umh....so senang nak balik nnti....


Ni lah antara buku2 yang aku beli...sudoku antara permainan yang aku suka sangat main..yang lain2 banyak bacaan ayat ibuhamil n nama2 indah....Dah nak mula cari nama...hheee...walaupun awal lagi.... SO EXCITED...

Seronok rasanye....

Inilah kisah seluar tak muat... rupanye aku pregnent...

Jangkaan aku bersalin MAY 2012.... Ini bulan wa bertunang ngan adi...

ok korang semua nak nak

girl

*

*

*

boy

?

9 comments:

  1. congrats my dear.. jaga kesihatan yer.. hope dipermudahkan Allah hendaknya..

    ReplyDelete
  2. tahniah....
    alhamdulillah
    jage baby bek2.....
    mak baby pon kne jge jugak...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dear... take care tau... :)

    ReplyDelete
  4. tahniah kak iwa.. nana yg xsabo nak dapat anak buah nie.. jage diri tau!! =)

    ReplyDelete
  5. tq semua kawan...wa tak gi cheack lagi ni...hope bby ok..tak de masaalah

    ReplyDelete
  6. congrats izwa..hahaahah..pasni xleh gi mabul la..nad gi bulan 4 tau..bestnye preggy..nad pon masih menanti tp blom ade lagi,.doakan nad jugk eh?take care laling...

    ReplyDelete
  7. hai nad...tq...
    ok wa akan doakan nad pun pregngy juga..suka kite semua tak dpt gi mabul...hehheee

    Wa pun tak sangkat...doktor ajar wa sekali je...dia siap bgi date untuk bersama... Wa pun ikut je lah kan...tup2 menjadi...

    alhamdulillah rezeki allah s.w.t nak bagikan...

    ReplyDelete